LYDEN AF LANGELAND

Lyt til kunsten X VisitLangeland - De fire verdenshjørner

July 23, 2022

Alfio Bonanno, De fire verdenshjørner, 2002

Ved Rudkøbing Skudehavn med havet som bagtæppe og en perfekt udsigt til Langelandsbroen findes værket De fire verdenshjørner fra 2002 skabt af kunstner Alfio Bonanno. Værket består af fire steler af sten, der alle er gennembrudt af kuglerunde huller i øjenhøjde. Under hullerne er helt diskrete metalbogstaver påført - det er forbogstaverne på hver stens verdenshjørne; N, S, Ø og V - stenene er nemlig placeret i retning af hvert deres verdenshjørne, og de former tilsammen en rund plads, som er belagt med rødlige sten. Der er tilmed lavet siddepladser af tilhugget granit tæt ved værket.

Værket indbyder til at betragteren indtager det, placerer sig i midten af installationen og lader sig omslutte af de fire verdenshjørner. Man kan også kigge igennem hullerne og se, hvordan perspektivet på omgivelserne påvirkes.

Lyt til kunsten

Lyt til Kunsten er sat i verden for at fortælle de gode historier, der gemmer sig i kunsten i det offentlige rum og er skabt af lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen.

Her kan du høre de langelandske værker som Helle og Sara har udvalgt. De er inddelt i fire overordnede kategorier - Kunsttårnene, værker i Tickon, værker i Rudkøbing og et værk i Bagenkop. Se mere på langeland.dk/lyt-til-kunsten

Med podcasten i ørerne kan du drage ud og lære værkerne i de fynske købstæder bedre at kende, eller lytte derhjemme, når det passer dig bedst.

Find podcasts fra alle de fynske købstæder her

Projektet er endvidere et samarbejde med Danmarks førende kunst-app VIZGU, og lydkollektivet og produktionsselskabet LYDPOL.

Projektet er støttet af Kulturregion Fyn og Øernes Kunstfond.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App