LYDEN AF LANGELAND

Lyt til kunsten X VisitLangeland - Dyrene omkring mig

July 23, 2022

Sonia Brandes, Dyrene omkring mig, 2019

Kunsttårn nr. 1 ligger ud til en vej, der fører til Langelands nordligste spids. En vej, hvor man måske er tilbøjelig til at have lidt fart på. Men måske får du alligevel allerede fra bilen et glimt af en gylden fugl, der flakker mod loftet i det gamle transformatortårn, eller fanger øjenkontakt med dådyret, der stirrer intenst på dig.     

Værket Dyrene omkring mig er skabt til kunsttårn 1 i 2019 af den danske papirkunstner Sonia Brandes (f. 1946).

Sonia Brandes har de seneste tre år boet og arbejdet i Lohals, hvor hun har udsigt ud over bølgende marker og havet, og hvor hun er omgivet af vilde dyr, der leger i haven, og som hun møder, når hun går sine mange daglige ture i naturen.

 

Lyt til kunsten

Lyt til Kunsten er sat i verden for at fortælle de gode historier, der gemmer sig i kunsten i det offentlige rum og er skabt af lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen.

Her kan du høre de langelandske værker som Helle og Sara har udvalgt. De er inddelt i fire overordnede kategorier - Kunsttårnene, værker i Tickon, værker i Rudkøbing og et værk i Bagenkop. Se mere på langeland.dk/lyt-til-kunsten

Med podcasten i ørerne kan du drage ud og lære værkerne i de fynske købstæder bedre at kende, eller lytte derhjemme, når det passer dig bedst.

Find podcasts fra alle de fynske købstæder her

Projektet er endvidere et samarbejde med Danmarks førende kunst-app VIZGU, og lydkollektivet og produktionsselskabet LYDPOL.

Projektet er støttet af Kulturregion Fyn og Øernes Kunstfond.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App