LYDEN AF LANGELAND

Lyt til kunsten X VisitLangeland - Sundhedsøen

July 23, 2022

Henriette Lorentz, Sundhedsøen, 2004

I Rudkøbing står et farvestrålende værk foran byens sundhedshus, der har til huse i den tidligere Rudkøbing skole. Værket, der hedder “Sundhedsøen” består af tre store krukker med bløde, organiske former bemalet i sprudlende klare farver. Rundt om krukkerne slynger sig farverige fabeldyr, og det kan næsten føles som om, at værket kigger tilbage på den, der betragter det. Krukkerne er placeret på en lille plads belagt med chaussésten og med fem runde skamler, hvor man kan tage et hvil eller en ventepause og nyde værket imens.  Krukkernes bløde former refererer til den tilbygning til den gamle Rudkøbing Skole, som værket er placeret tæt ved, der ligeledes har afrundede, organiske former.

 

Lyt til kunsten

Lyt til Kunsten er sat i verden for at fortælle de gode historier, der gemmer sig i kunsten i det offentlige rum og er skabt af lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen.

Her kan du høre de langelandske værker som Helle og Sara har udvalgt. De er inddelt i fire overordnede kategorier - Kunsttårnene, værker i Tickon, værker i Rudkøbing og et værk i Bagenkop. Se mere på langeland.dk/lyt-til-kunsten

Med podcasten i ørerne kan du drage ud og lære værkerne i de fynske købstæder bedre at kende, eller lytte derhjemme, når det passer dig bedst.

Find podcasts fra alle de fynske købstæder her

Projektet er endvidere et samarbejde med Danmarks førende kunst-app VIZGU, og lydkollektivet og produktionsselskabet LYDPOL.

Projektet er støttet af Kulturregion Fyn og Øernes Kunstfond.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App